Material educațional

Page Builder: 
Program Title: 

 Material educațional pentru profesori -

 

Acest material educațional digital este realizat cu scopul de a sprijini profesorii, părinții sau tutorii în încercarea de a îi învăța pe cei mici câteva noțiuni privind eficiența energetică. Se bazează pe o prezentare școlară - care a fost deosebit de apreciată - realizată în contextul campaniei de comunicare a Comisiei Europene privind eficiența energetică. În măsura în care educatorii identifică resurse suplimentare, acestea pot fi utilizate pentru a completa cu alte elemente privind conceptele și instrumentele de economisire a energiei. O astfel de sursă o pot constitui, de exemplu, programele dezvoltate cu finanțare europeană, cum ar fi HORIZON 2020.

 

Principalii piloni în jurul cărora a fost creat acest material au fost cercetarea individuală, interacțiunea, discuțiile, descoperirea, dar și o abordare relaxată și prietenoasă. Materialul constă într-o prezentare PowerPoint, o bandă desenată și un infografic cu sfaturi de economisire a energiei.

 

Atunci când le prezentăm elevilor un proces complex care include concepte precum „economisirea energiei”, este utilă stabilirea unui cadru general de la început. În acest scop, este bine să existe o prezentare orală, în timpul căreia educatorul să formuleze întrebări prin intermediul cărora să poată stabili nivelul de cunoștințe și de înțelegere ale copiilor. Un exemplu de întrebare poate fi „Ce înseamnă pentru voi economisirea energiei?”

 

Se poate continua apoi cu „acumularea cunoștințelor”, folosind exemple practice din viața elevilor, conectând în acest fel tema cu momente din viața de zi cu zi. De exemplu, cum economisesc copiii energia la ei acasă.

 

Apoi, în etapa de „aprofundare a cunoștințelor”, elevii pot fi stimulați prin mici teste, la care să își folosirea gândirea critică.

 

Nu în ultimul rând, este important ca materialului să fie prezentat cât mai pe înțelesul copiilor și într-un mod atractiv, astfel încât aceștia să fie receptivi la sfaturile oferite și să încerce să își schimbe obiceiurile în sensul economisirii energiei.

 

Prezentare

Bandă desenată - roșu

Bandă desenată - albastru

Infografic